Gyros tál

Valami gyorsat és finomat szerettem volna a fiaimnak készíteni, így jött az ötlet. Mindig azt hiszem, hogy túl sokat főzök és nem fogy el, de alaptalan az aggodalmam. Még aznap elfogyott minden. Szeretettel kínálom kipróbálásra!❤😊

Hozzávalók
4 személyre

1,5 kg burgonya
2 ek. fokhagymás fűszerkeverék
ízlés szerint só
4 ek étolaj
1 kg csirkemell filé
1 csomag gyros fűszerkeverék
ízlés szerint chilipor a húshoz
6 db készen vásárolt pita

 

A salátához:
1 dl olívaolaj
ízlés szerint citrom
1/2 kg koktélparadicsom
2 fej kis lilahagyma
1 fejes saláta
1/2 üveg fekete olajbogyó

A tzatzikihez:
375 g görög joghurt
1 csokor kapor
3 gerezd nagyobb fokhagyma
ízlés szerint só
1/2 citrom leve
1 db kígyóuborka

Elkészítés
1,5 óra

  1. A burgonyát meghámozom és hasábra vágom; sütőpapíron kevés olajjal meglocsolom, megszórom sóval és a fokhagymás fűszerkeverékkel.
  2. Miközben a burgonya sül 180 C-on, addig a csirkemell filét felkockázom, bepácolom olajjal kb. 1 dl elegendő és összekeverem a gyros fűszerkeverékkel és kevés chili porral.
  3. A bepácolt csirkét hagyom állni, addig elkészítem a salátát. Olívaolajat öntök egy tálba kb.1 dl-t erre facsarok citromlevet, megsózom, elkeverem. Beletépkedem a mosott fejes salátát, a félbevágott koktélparadicsomokat, teszek fél üveg fekete olajbogyót és két kicsi fej lilahagymát kockázok bele. Összekeverem, hűtőbe teszem.
  4. A tzatziki úgy készül, hogy a joghurtot üvegtálba kanalazom, beleteszem a csokor kaprot apróra vágva, majd 3 fej fokhagymát belereszelek és sóval, citromlével ízesítem. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszelem, kicsit besózom. Állni hagyom, hogy levelet eresszen. Kinyomkodom a levet és beleteszem a tzatziki szószba. Összekeverem. Tálalás előtt a készen vásárolt pitát forró serpenyőben átmelegítem.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!😊

Ha tetszett, akkor oszd meg, vagy / és like 🙂 :